Suikerfabriek Puttershoek
 → 
 →  [Database nr. 01100]
 

 
Klik op bovenstaande afbeelding voor een 100% weergave

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 01100
 
Titel : Beeld van eigen kantinegebouw
Plaats/dorp : Puttershoek
Adres (of locatie) : Weverseinde 343
Datering : ca. 2005
Bijzonderheden : Dit is niet direct een beeld van de achterfabriek, maar door een raam is links het kantinegebouw te zien, in het midden de blauwe loopbrug naar de fabriek en rechts een klein deel van het kantoorgebouw. Op de achtergrond is nog het washuis zichtbaar met de lange bietenband.
Links loopt de trap die toegang gaf tot de filmcabine. Daarin stonden twee filmprojectoren voor 35mm-bioscoopfilms. Door twee kleine raampjes werd de film geprojecteerd op een groot scherm midden in de kantinezaal. Als de filmrol op was werd onzichtbaar overgegaan op de andere projector. De meeste films stonden nl op meerdere rollen, die in blikken trommels werden verhuurd. Menig bekende film is in de avonduren gedraaid door de Personeelsvereniging en een deskundige operator. Helaas zijn er geen foto's van deze unieke projectoren.
Oorspronkelijk stonden ze in de vroegere ontspanningszaal, maar toen die in 1968 moest wijken voor bouw van de specialiteitenafdeling, zijn ze gered door overgeplaatsing naar het nieuwe kantinegebouw. Uiteindelijk zijn ze in een museum terecht gekomen, want het waren echt antieke apparaten met koolstof-booglampen voor het projectie-licht.
 
Fotograaf : LC
Collectie : LC&JK
Rubriek : 10_Suiker-winning
Subrubriek : 10-8_Beelden achterfabriek
Categorie :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 08 mei 2017